Tzatziki er godt som tilbehør til krydrede kjøttretter. Særlig til grillmat og kjøttboller er det en sikker vinner!
Dette trenger du:
- 2-3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
- 1 agurk
- 2 fedd hvitløk
- Et par spiseskjeer sitronsaft
- Salt og hvit pepper
Slik gjør du:
- Agurken vaskes godt, og deles i to på langs
- Skrap ut den bløte innmaten i midten (dette er nesten bare vann)
- Riv agurken på rivjern, og ha den i et dørslag
- Strø på litt salt på og rør rundt, og la den renne av seg i rundt 30 minutter
- Klem ut vannet, bruk gjerne nevene (dette er egentlig en evighetsprosess, så gi deg når du synes det er passe)
- Rør godt sammen agurk, yoghurt og presset hvitløk
- Smak til med salt, hvit pepper og sitronsaft
Tzatzikien blir bedre av å stå og hvile litt. Jo lenger jo bedre – lag den gjerne dagen før du skal bruke den. Her ser du tzatzikien som tilbehør til elgkjøttboller.
Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook