Boller

Skrevet av Martin tirsdag 29. mars 2011 • 6 kommentarer

Enhver trendy kaffebar bugner over av digre boller. Her får du oppskriften på hvordan du lager dine egne, enorme, supersaftige, søte boller.

Martin spiser bolle

Du trenger

  • 150 gram meierismør
  • 5 dl helmelk
  • 50 gram gjær (rød pakke)
  • 250 gram sukker
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts salt
  • 1 egg til pensling
  • 200 gram rosiner (hvis du vil lage rosinboller)

Du gjør som følger

  • Skal du lage rosinboller starter du med å legge rosiner i bløt i varmt vann
  • Smelt smør i en kjele
  • Når smøret er smeltet heller du oppi melken
  • Rør inn gjær i væsken, hold temperaturen under 35°C
  • Ha væsken i en eltebolle og tilsett hvetemel, sukker, kardemomme og salt
  • Elt i minst 15 minutter med maskin, 25 hvis du elter for hånd
  • Ha i rosiner mot slutten av eltingen
  • Sett deigen til heving i 3 timer
  • Del deigen forsiktig i 8 like store deler, uten å presse ut for mye luft
  • Form runde boller, fortsatt uten å presse ut for mye luft
  • Legg bollene på brett med bakepapir og etterhev i 1 time
  • Pensle bollene raskt med vispet egg
  • Stekes langt ned i ovnen på 160°C i 23-28 minutter (avhengig av ovn)

Nytes varme, gjerne med hvitost og et glass kald melk.

Kos deg! 🙂

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

6 kommentarer