Enhver trendy kaffebar bugner over av digre boller. Her får du oppskriften på hvordan du lager dine egne, enorme, supersaftige, søte boller.
Du trenger
- 150 gram meierismør
- 5 dl helmelk
- 50 gram gjær (rød pakke)
- 250 gram sukker
- 1 kg hvetemel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts salt
- 1 egg til pensling
- 200 gram rosiner (hvis du vil lage rosinboller)
Du gjør som følger
- Skal du lage rosinboller starter du med å legge rosiner i bløt i varmt vann
- Smelt smør i en kjele
- Når smøret er smeltet heller du oppi melken
- Rør inn gjær i væsken, hold temperaturen under 35°C
- Ha væsken i en eltebolle og tilsett hvetemel, sukker, kardemomme og salt
- Elt i minst 15 minutter med maskin, 25 hvis du elter for hånd
- Ha i rosiner mot slutten av eltingen
- Sett deigen til heving i 3 timer
- Del deigen forsiktig i 8 like store deler, uten å presse ut for mye luft
- Form runde boller, fortsatt uten å presse ut for mye luft
- Legg bollene på brett med bakepapir og etterhev i 1 time
- Pensle bollene raskt med vispet egg
- Stekes langt ned i ovnen på 160°C i 23-28 minutter (avhengig av ovn)
Nytes varme, gjerne med hvitost og et glass kald melk.
Kos deg! 🙂
Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook