Skal du ha skikkelig sterk kaffe, men vil ikke ha espresso? Da skal du brygge deg en kopp mokka!
En av de fine tingene med mokkabrygging er at du kan gjøre det nær sagt hvor som helst. Vi benytter en liten Bialetti-kanne i aluminium, som veier lite, tar liten plass og kan bli med på tur som et alternativ til Aeropress.
En Bialetti-kanne er ujålete, ukompleks, svært lett og består av tre deler.
Alt du trenger er en mokkakanne, friskt, kaldt vann og nykvernet kaffe. Vi benytter normalt vanlig kaffe til mokka. Du kan også benytte espressobrent kaffe.
Du gjør som følger:
Kok opp vann i en kjele og hell det i kannen opp til merket.
Mal kaffe nesten like fin som espresso, fyll filteret med nykvernet kaffe og stryk av.
Sett filteret i den nederste delen av kannen.
Skru delene godt sammen, sett kannen på en varmekilde og vent på at kaffe pipler ut i den øverste delen.
Når den øverste delen er halvfull tar du kannen av varmekilden og venter på at resten av kaffen kommer ut.
Kos deg!