Som så mye annet er også syltede rødbeter veldig enkle å lage. Man trenger bare rødbeter, krydder og litt tid.
Dette trenger du:
- 1/2 kg Rødbeter
- 7 dl vann
- 1,5 dl eddik 7 %
- 100 g sukker (eller alternativ søtning som løser seg opp i vann)
- 1 ts salt
- Ønskede krydder (Vi brukte laurbærblader, sennepsfrø, hel pepper, nellikspiker, karve, estragon)
- 2 fedd hvitløk i skiver
Du kan gjerne bytte med andre smaker. Dill og pepperrot skal visstnok være godt.
Slik gjør du:
Klargjør rødbeter:
- Rødbetene vaskes og skrubbes, men pass på så det ikke går hull på skallet.
- Deretter kokes de møre (30-45 min) med skall og tupp på.
- Skylles betene i kaldt vann til de er håndterbare. Deretter kan skallet gnis av!
- Rødbetene skjæres i passe tynne skiver, og deles evt i mindre biter.
- NB: Rødbetene har en meget sterk farge som lett farger av på det meste.
Klargjør laken:
- Kok opp vann, eddik, sukker og salt
- Ha i krydder og hvitløk, og gi det et lite oppkok
- Ha rødbetene over i ett stort eller flere små, rene glass.
- Fordel laken og krydderne over. Det skal dekke betene.
- Glassene skrus godt igjen, og settes på kjøkkenbenken i et par ukers tid.
- Deretter kan glassene oppbevares i kjøleskap.
Rødbetene passer veldig godt til leverpostei, kjøttpålegg eller i salat!
Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook