Blåskjell er definitivt en favoritt! Dette er oppskrift på litt spicy blåskjell, men variasjonsmulighetene er mange.
Dette trenger du til 2 personer:
- 1 kg blåskjell
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 chili, finhakket
- 1 bit ingefær (størrelse som 1-2 terninger), finhakket
- 1 middels gul løk eller 2-4 sjalottløk
- 4 ss kokos- eller olivenolje
- 1-2 dl hvitvin
Slik gjør du:
- Vask og skrubb skjellene grundig. De som ikke lukker seg når du kakker på dem med en skje, kaster du.
- Fres hakket hvitløk, chili, ingefær og løk i oljen
- Ha i blåskjellene og tilsett hvitvinen
- Legg på lokk og la det dampe på middels varme til skjellene har åpnet seg
- Kast skjellene som ikke vil åpne seg
- Server som de er, eventuelt på en seng av ovnsbakte grønnsaker eller pasta. Du kan også rense de fleste skjellene og bare beholde noen hele til pynt!
- Kraften du har kokt blåskjellene i kan du f. eks koke inn med litt fløte eller kokosmelk, så har du en nydelig saus eller suppe.
Etiketter: Oppskrift, Skalldyr
Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook