Nakkekoteletter med spisskål og blåmuggost-saus

Skrevet av Anne Siri mandag 5. mars 2012 • Comments Off on Nakkekoteletter med spisskål og blåmuggost-saus

Nakkekoteletter er billig, utrolig enkelt og raskt å lage, og ikke minst veldig godt. Her er en variant med superenkelt tilbehør også: Lettkokt spisskål og en nydelig blåmuggost-saus.

Kotelett

Jeg forstår godt at det er utrolig lett å slenge en frossenpizza eller noe annet halvfabrikata fra butikken inn i ovn eller mikro når man er sulten. Men her er et fantastisk måltid som tar kortere tid, og som ikke engang skaper spesielt mye oppvask!

Dette trenger du per person:

  • 1-2 nakkekoteletter
  • Litt smør/olje til steking
  • 1/4 spisskål
  • 3-4 ss fløte
  • 2 ss blåmuggost
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du:

  • Del spisskålen i fire. Spisskålen kokes i lettsaltet vann i ca. 10-12 minutter
  • Skyll og tørk av nakkekotelettene
  • Stek nakkekotelettene på middels varme i ca. 4-5 minutter på hver side
  • Ta ut kotelettene av panna, og kok inn panna med litt fløte
  • Skru ned varmen og ha i et par spiseskjeer blåmuggost, og rør til den er smeltet inn
  • Smak til med pepper, sausen gir sannsynligvis nok salt til hele retten, avhengig av hvor salt og hvor mye ost du bruker
  • Dandér og servér!

Ønsker du flere oppskrifter fra oss? Følg Den late ku på facebook!

Etiketter: ,

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

Stengt for kommentarer.

 

© 2010-2024 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo