Vi har fått tak i noen veldig fine silikonformer, som vi synes det er veldig gøy å lage “chocolate moose” i.
Det enkleste er selvsagt bare å smelte sjokolade og helle over i formene, men for en enda bedre variant kan vi anbefale følgende oppskrift:
Du trenger:
- 100 g sjokolade med 85 % kakao
- 1 ss kokosolje
- 1 ts saltflak
- Hakkede pecannøtter
- Er du en søtmoms, har du i en dæsj honning, sukker, stevia eller lignende!
Slik gjør du:
- Ha sjokolade og olje i en liten bolle som passer over i en kjele
- Kok opp vann i kjelen, og ha bollen med sjokolade over
- Rør godt mens sjokoladen smelter
- Rør inn havsalt, nøtter og evt sukker
- Ha det over i passende former (isbitformer eller bare i bunnen av en plastboks)
- Sett kaldt!
Sett gjerne i en tannpirker før det stivner helt, så er det lettere å håndtere. Disse godbitene blir ganske fort klissete pga kokosoljen.
Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook