Nakkekoteletter er billig, utrolig enkelt og raskt å lage, og ikke minst veldig godt. Her er en variant med superenkelt tilbehør også: Lettkokt spisskål og en nydelig blåmuggost-saus.
Jeg forstår godt at det er utrolig lett å slenge en frossenpizza eller noe annet halvfabrikata fra butikken inn i ovn eller mikro når man er sulten. Men her er et fantastisk måltid som tar kortere tid, og som ikke engang skaper spesielt mye oppvask!
Dette trenger du per person:
- 1-2 nakkekoteletter
- Litt smør/olje til steking
- 1/4 spisskål
- 3-4 ss fløte
- 2 ss blåmuggost
- Nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Del spisskålen i fire. Spisskålen kokes i lettsaltet vann i ca. 10-12 minutter
- Skyll og tørk av nakkekotelettene
- Stek nakkekotelettene på middels varme i ca. 4-5 minutter på hver side
- Ta ut kotelettene av panna, og kok inn panna med litt fløte
- Skru ned varmen og ha i et par spiseskjeer blåmuggost, og rør til den er smeltet inn
- Smak til med pepper, sausen gir sannsynligvis nok salt til hele retten, avhengig av hvor salt og hvor mye ost du bruker
- Dandér og servér!
Ønsker du flere oppskrifter fra oss? Følg Den late ku på facebook!
Etiketter: nakkekoteletter, spisskål